Ένα έπος ξετυλίσσεται ακόμη μεταξύ Ανεξάρτητων και Ελλήνων. 

Ο Τέρενς Κουίκ ματώνει για… τον ΣΥΡΙΖΑ και εντάξει χάθηκε η Μακεδονία. Ήταν το μικρότερο τίμημα…

«Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων». Με τη φράση αυτή ο Τέρενς Κουίκ προσπάθησε να δικαιολογήσει τις κυβιστήσεις του σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό και τις παλαιότερες θέσεις του σε σχέση με τη σημερινή. Ο βουλευτής, που ορκίστηκε χθες στη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου προσπάθησε, μιλώντας στον Real FM, να εξηγήσει τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ όταν κάποτε αρνούταν ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

«Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει, αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις», είπε ο κ. Κουίκ.

Όταν ρωτήθηκε, δε, για τα βίντεο από την προεκλογική περίοδο του 2015, όταν κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ότι είχε δεχθεί «διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση» για τη Μακεδονία, φωνάζοντας «ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ξεπουλάτε το Κυπριακό, τη Θράκη, όλα» και προσθέτοντας «μιλάω για τη Μακεδονία και όταν μιλάω για τη Μακεδονία, μιλάω πολύ σοβαρά»… απάντησε ότι δεν αρνείται αυτά που έλεγε όμως άλλαξαν οι καταστάσεις, ρίχνοντας τη μπάλα στην εξέδρα.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τον αποθέωσε λέγοντας:

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά, και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του. Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη, σας λέω και ημερομηνία», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ορθάνοιχτο να πολιτευθεί και αυτός με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε, τέλος, ότι τις τελευταίες 15 ημέρες είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να του πει ότι με την ορκωμοσία του δεν θα δήλωνε ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενε βουλευτής των ΑΝΕΛ, όμως στάθηκε αδύνατον.

Και προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν θα δήλωνε ανεξάρτητος: «Ακριβώς γιατί -ξέρετε κάτι;- μπορεί να με έδιωξαν με τον τρόπο που με έδιωξαν και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο από τους ΑΝΕΛ και με αυστηρά λόγια και με χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν όλους αυτούς τους μήνες, αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω, ενός σπιτιού που έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, που έβαλα όμως και εγώ πολλά λιθαράκια μέσα, δεν θα το γκρέμιζα»

Με αφορμή την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην βουλευτή του αλλά και κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι ο πρόσφατα ορκισθείς βουλευτής, ο οποίος παρέλαβε την έδρα του Θ. Παπαχριστόπουλου, ορκίστηκε χωρίς να υπάρχει τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης από το κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Προσθέτοντας ότι πριν από αυτή προχώρησε και ο Νίκος Βούτσης στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του. «Ορκίστηκε χωρίς καν τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης, ως οφείλει στο κόμμα που εξελέγη», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταλήγοντας ότι «ούτε ο Παττακός» δεν έκανε κάτι αντίστοιχο.

Η ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ συνοδεύεται μάλιστα και από ένα δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο ρεπόρτερ της ΥΕΝΕΔ Τέρενς Κουίκ είχε πάρει συνέντευξη από τους χουντικούς Παττακό και Ασλανίδη».