Γράφει η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, Όχι.

Ο πρίγκιπας (;) δεν τα κάνει όλα για την πολυαγαπημένη του, όπως θα θέλαμε ίσως να πιστέψουμε προς ανακούφισή μας για το ήθος της βασιλικής οικογένειας στην οποία ανήκει. Θα τον περιμέναμε, ή μάλλον θα τον θέλαμε πιο… βασιλικό, όμως τα φαινόμενα, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, απατούν. Ή μάλλον τα τωρινά φαινόμενα.

Διότι ο κύριος (πια φαντάζομαι κύριο θα τον λέμε, όχι;) Χάρι, έχει δείξει και στο παρελθόν δείγματα «επαναστατισμού».

Δεν χρειάζεται να τα αναλύσω και πολύ. Υπάρχουν διάσπαρτα παντού στο διαδίκτυο. Μπορείτε να δείτε περισσότερα και εδώ.

Δημόσια φιλιά (γκουχ), πάρτυ, αλκόολ, ακόμα και γυμνά έχουμε δει κατά καιρούς από τον κύριο… πρίγκιπα.

Και βεβαίως η κυρία πριγκίπισσα Μέγκαν δεν ακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τους «κανόνες». Πρώτα από όλα απαγορευόταν ο γάμος μέλους της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας με άτομο που έχει πάρει διαζύγιο, και αυτό ήταν μια από τις πολλές φορές που η βασίλισσα το φύσαγε και δεν κρύωνε.

Σίγουρα, λοιπόν και η Μέγκαν με βάση την ιδιότητα, κοινωνική θέση και με τις επιλογές που έχει κάνει δεν ήταν ούτε είναι η πρώτη υποψήφια για κλασικό μέλος βασιλικής οικογένειας, ούτε κατά την γνώμη μου ήθελε τη θέση. Τα προνόμια ίσως ναι, τη θέση όχι και τόσο. Ας μην κοροϊδευόμαστε.

Είναι όμως δόκιμο από την άλλη να πούμε πως το νινί σέρνει… παλάτι;

Από τη μια πλευρά συνηγόρησε και η Μέγκαν στην απόφαση, αλλά βασικά η απάντηση είναι όχι. Ο Χάρι μάλλον ήταν απολύτως ικανός να τα κάνει όλα μαντάρα και μόνος του.

Μάλιστα, τώρα που το σκέφτομαι, είναι και ο τομέας στον οποίο έχει διαπρέψει από την πρώτη στιγμή που το όνομά του συνδέθηκε με τη δημοσιότητα ως ενήλικας.

Και κάτι τελευταίο, που επίσης διαβάζω πολύ. Υπάρχει μια φωνή που υποστηρίζει πως κυλάει στο αίμα του η «αντίρρηση» και η αντισυστημική συμπεριφορά της Νταϊάνα.

Ακόμα και αν αυτό βιολογικά ίσχυε, ή αν παραδεχτούμε ότι έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από τη μητέρα του, μάλλον θα συμφωνούσα πως ο χαμός της του έχει δημιουργήσει μια λογική «διασκεδάζω, ζω τη ζωή μου, δεν δεσμεύομαι από τίτλους γιατί εκείνη που το έκανε όταν άλλαξε γνώμη, είχε τραγικό τέλος».

Ωστόσο η ίδια Νταϊάνα που για τους δικούς της λόγους αποστασιοποιήθηκε από το παλάτι, (δεν μπορούμε να τους ξέρουμε πραγματικά) ήταν εκείνη που επέλεξε εξ αρχής να παντρευτεί πρίγκιπα. Ως πριγκίπισσα την γνωρίσαμε και ως πριγκίπισσα την ξέρουμε, παρόλη την τραγική της ιστορία. Και αυτό γιατί όσο και αν επαναστάτησε, κατάφερε να συγκρατήσει το δυναμισμό, την πρωτοβουλία και γιατί όχι; Την αξιοπρέπειά της.

Αδόκιμο πως η Μέγκαν  τον έβαλε να φύγει, λοιπόν. Αδόκιμο και το  Megxit. Δείχνει μια αβουλία από πλευράς του Χάρι η διατύπωση και ο ίδιος έχει αποδείξει ότι είναι ικανότατος στο να κάνει προκλητικές επιλογές από μόνος του.

Αν ο Χάρι δεν ήθελε, δεν θα παραιτείτο. Όπως επίσης, αν δεν ήθελε, δεν θα την είχε παντρευτεί.

Το νινί δεν σέρνει παλάτι λοιπόν. Το παλάτι σέρνει νινί. Και αυτό δεν είναι η Μέγκαν. Δυστυχώς.