Ο βουλευτής Α’ Αθήνας ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6, εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, την οποία υλοποίησε η ΣΤΑΣΥ για τη διακοπή της καμπάνιας που έκανε με αφίσες στις στάσεις του Μετρό η οργάνωση «Αφήστε με να Ζήσω» κατά των αμβλώσεων.

Ο κ. Μπογδάνος σημείωσε ότι οι αφίσες «θα έπρεπε να κατέβουν εάν διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή εάν η εταιρεία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνοντα αμφιλεγόμενα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει», σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Από το υπουργείο ίσως να έχει γίνει μία εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας. Διότι κανείς δεν συζητά, oύτε θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος χωρίς να το αμφισβητεί. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;» αναρωτήθηκε.

Όπως είπε ο κ. Μπογδάνος «αίσθηση προκαλεί ότι ειδικά ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ σχεδόν ταυτίστηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, καρμπόν οι δηλώσεις τους. Ο ένας μίλησε για προπαγάνδα, ο δεύτερος για παραπληροφόρηση. Δεν μου αρέσει όταν πρόεδρος δημόσιου φορέα συγκοινωνίας αναπαράγει σχεδόν επί λέξει τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ».