Αν ρωτήσετε μια γυναίκα ποια designer αγορά ονειρεύεται κάποια στιγμή να κάνει, μπορούμε να στοιχηματίσουμε ότι ένα ζευγάρι Christian Louboutin ψηλοτάκουνα θα ήταν οπωσδήποτε στην κορυφή της λίστα της.

Με τα killer στιλέτο τακούνια και την χαρακτηριστική κόκκινη σόλα, τα Louboutin είναι ένα statement μόδας που όλες ευχόμαστε να καταφέρουμε οικονομικά κάποια στιγμή να κάνουμε.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν ξέραμε την ιστορία πίσω από την κόκκινη σόλα μέχρι τώρα. Μετά την έκδοση του βιβλίου της Rizzoli για τον Christian Louboutin, ανακαλύψαμε όμως ότι ένα βερνίκι νυχιών ήταν αυτό που του έδωσε την έμπνευση.

Αφού έκλεψε το κόκκινο βερνίκι της βοηθού του, ο Louboutin ζωγράφισε τη βαρετή μαύρη σόλα ενός παπουτσιού μόνο για να δει πως θα μοιάζει. Αλλά στο τέλος λάτρεψε το αποτέλεσμα τόσο πολύ που έκτοτε παρήγαγε όλα τα παπούτσια του με μια  κατακόκκινη σόλα.

Ευτυχώς ο Louboutin δε χρησιμοποιεί πια κόκκινο βερνίκι για να βάφει τα παπούτσια του, αν όμως το budget σας δεν αντέχει μια επένδυση σε ένα ζευγάρι παπούτσια του, τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα Rouge Louboutin’ βερνίκι νυχιών που είναι ακριβώς η ίδια απόχρωση με τις iconic σόλες του.