Γράφει ο Θανάσης Κατσικίδης

Στο νέο αυτό άρθρο φιλοξενούμε έναν Θρύλο της ροκ μουσικής, τον μπασίστα του συγκροτήματος Troggs και το παλαιότερο εναπομείναντα μέλος τον κ. Pete Lucas.

Οι Troggs ξεκίνησαν το 1964 από το βρετανικό Andover, όπου αρχικά μέλη του αποτελούσαν οι Reg Presley, Ronnie Bond, Pete Staples, Chris Britton και μέσα στα χρόνια δημιούργησαν και ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες όπως τα τραγούδια: “Wild Thing” (1966), “With a Girl Like You” (1966), “I Can’t Control Myself” (1966), “Love Is All Around” (1967), τα οποία είναι μερικά εξ αυτών που έγραψαν ιστορία και μπήκαν στα καλύτερα τραγούδια του περιοδικού Rolling Stone (το Wild Thing καταλαμβάνει τη θέση #257).

Πλέον με τα περισσότερα από τα αρχικά μέλη να έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση ή να έχουν αποβιώσει, νέα μέλη έχουν προστεθεί και κρατάνε το μύθο ζωντανό, δίνοντας περιοδικά συναυλίες, σε μία εκ αυτών που έδωσαν στην Ελλάδα μετά από πολλές δεκαετίες βρεθήκαμε και εμείς και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον μπασίστα του συγκροτήματος και να τον ρωτήσουμε σχετικά με το συγκρότημα και αν παρά τα πολλά χρόνια ενεργού δράσης (55 χρόνια) θα σταματήσουν να ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο.

Ερώτηση: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την ιστορία των Troggs;

Απάντηση: Το όνομά μου είναι Pete Lucas και είμαι ο μπασίστας των Troggs. Οι Troggs αρχικά ονομάζονταν “Ten Feet Five” και αμέσως μετά από μια συναυλία που κάναμε σε περιοχή της Αγγλίας, πήγαμε σε ένα μέρος που ονομάζεται Matlock, όπου υπάρχουν πολλές σπηλιές και πήραμε δύο κοπέλες, ‘αεροπειρατές’ και είπαν ότι πρέπει να μείνετε μαζί μας στο Matlock, που υπάρχουν πολλές σπηλιές και μία από αυτές είπε, γιατί είμασταν με μακριά μαλλιά, ξέρετε μοιάζετε με Troglodytes, οι οποίοι Troglodytes είναι κάτοικοι των σπηλαίων. Έτσι το συντομεύσαμε και το αποκαλέσαμε οι Troggs και από τότε κόλλησε. Και έπειτα manager μας ήταν ο ίδιος manager (Larry) Page, ο οποίος διαχειριζόταν τους Kinks, έτσι υπάρχουν οι Kinks και οι Troggs και στη συνέχεια είχαμε τη μεγάλη επιτυχία στις 22 Απριλίου 1966, το “Wild Thing” και στη συνέχεια ξέρετε τα υπόλοιπα.

Ερώτηση: Ποια ήταν η ιστορία πίσω από το τραγούδι “Wild Thing”;

Απάντηση: Γράφτηκε από τον Chip Taylor. Αυτός είναι ο αδερφός του ηθοποιού Jon Voigt, πατέρας της Angelina Jolie, το έγραψε ως Country Song και το πήραμε και το κάναμε ροκ και αυτό είναι.

Ερώτηση: Και κάτι τελευταίο, τι μπορούν να μας δώσουν οι Troggs στο 21ο αιώνα;

Απάντηση: Πρέπει να συνεχίσουμε να σας δίνουμε τις μεγάλες επιτυχίες, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο το δοκιμάσαμε, προσπαθήσαμε να πάμε heavy, προσπαθήσαμε να αγοράσουμε και να ενσωματώσουμε πλήκτρα και αυτό ακουγόταν λίγο σαν τους Van Halen και δεν λειτούργησε, έτσι πήγαμε πίσω στα 3 αντικείμενα (όργανα) και συνεχίζουμε.

Ερώτηση: Δηλαδή δε θα συνταξιοδοτηθείτε ποτέ;

Απάντηση: Όχι όχι θα το κάνουμε. Πρέπει να συνταξιοδοτηθώ. Έχω αρθρίτιδα, για αυτό πρέπει.

Ερώτηση: Και ένα μήνυμα για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό;

Απάντηση: Θαυμάσιοι άνθρωποι, θαυμάσιο φαγητό, εκπληκτικό φαγητό, ειδικά οι σαλάτες σας, εξαιρετική φιλοξενία. Σας χρειαζόμαστε όλους να ‘ουρλιάξετε’ για την μπάντα και να μας καλέσετε πίσω, πριν να είμαστε πολύ γέροι.

Εμείς να ευχαριστήσουμε τον κ. Pete Lucas που παρά την κούραση της συναυλίας και της μεγάλης ηλικίας, δέχτηκε με μεγάλη χαρά να μας μιλήσει και να μας εξηγήσει για την ιστορία του συγκροτήματος και σχετικά στοιχεία γύρω από αυτό, σε μια βραδιά που εμείς πραγματικά απολαύσαμε ακούγοντας όλες αυτές τις μεγάλες επιτυχίες.