Υπέρ του εμβολιασμού τάσσεται το 43% των Ελλήνων, ενώ περισσότερο επιφυλακτικό εμφανίζεται το 27% και πλήρως αρνητικό το 27%., σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research αναφορικά με το τι πιστεύουν οι πολίτες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Αυτοί που εμφανίζονται αρνητικοί είναι υποστηρικτές ΣΥΡΙΖΑ (σε ποσοστό 28%), ΚΚΕ (32%), Ελληνική Λύση (75%) και ΜέΡΑ25 (39%).

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των Ελλήνων που επιθυμούν να εμβολιαστούν ανάλογα με το κόμμα που στηρίζουν, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 61% είναι θετικοί, ενώ το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ φτάνει το 67%. Αυτοί που εμφανίζονται αρνητικοί είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (σε ποσοστό 28%), του ΚΚΕ (32%), της Ελληνικής Λύσης (75%) και του ΜέΡΑ25 (39%).

Επίσης, το 35% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την ταχύτητα που γίνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το 28% για τις παρενέργειες, ενώ το 20% δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές Αρχές και τον μηχανισμό του κράτους. Όσον αφορά τον τόπο εμβολιασμό του, το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να εμβολιαστεί σε ένα από τα κέντρα που δημιουργεί του υπουργείο Υγείας, το 19% στον φαρμακοποιό του, ενώ ένα 17% στον οικογενειακό γιατρό. Οι πιο θετικοί απέναντι στο εμβόλιο είναι οι άνδρες ηλικίας άνω των 55 ετών.