Γράφει ο Θανάσης Κατσικίδης

Το Politically Incorrect με τιμή παρουσιάζει το βιβλίο του Πλοιάρχου (ε.α.) Κουτρουλάκη Κωνσταντίνου, υπό τον τίτλο «Μικρά Κομμάτια Ελληνικής Ιστορίας: Στρατιωτικά Μετάλλια & Διάσημα από το 1821 έως και το 1973».

Εικόνα 1: Το εξώφυλλο του Βιβλίου του Πλοιάρχου (ε.α.) Κουτρουλάκη Κωνσταντίνου.

Σε μια πρωτότυπη ιστορική έρευνα ο συγγραφέας Κουτρουλάκης Κωνσταντίνος εξιστορεί την ιστορία των «μεταλλίων» και «διασήμων» από συστάσεως του Ελληνικού Έθνους έως και το 1973.

Σε ένα πλούσιο φωτογραφικό λεύκωμα αποτυπώνονται όλα τα μετάλλια που απονεμήθηκαν από το Ελληνικό Κράτος σε Έλληνες και ξένους υπηκόους, διάσημα και μετάλλια κάθε είδους, ενώ σε κάθε σελίδα καταγράφονται λεπτομερώς γεγονότα και παρατίθενται ιστορικές αναφορές σε Έλληνες ήρωες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, χαράζοντας με χρυσά γράμματα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορική έρευνα.

Εικόνα 2: Βιβλίο από το εσωτερικό του βιβλίου.

Μετά από χρόνια έρευνας και μελετών ο συγγραφέας και ιστορικός μελετητής Κουτρουλάκης Κωνσταντίνος βρίσκεται σε θέση να παρουσιάσει το λεύκωμα του, ένα βιβλίο-οδηγό απαραίτητο για την ιστορική έρευνα, αλλά και στην υπενθύμιση των πολεμικών άθλων των Ελλήνων ηρώων.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο την Τρίτη, 14ης Φεβρουαρίου 2023, ώρα 19:00.

Εικόνα 3: Η πρόσκληση της εκδηλώσεως.

Ακολουθεί το περιληπτικό σημείωμα του συγγραφέα:
«Το βιβλίο είναι μια ιστορική εποπτική μελέτη με θέμα τα «Στρατιωτικά Μετάλλια και Διάσημα από το 1821 και έως το 1973». Αναφέρεται κατά κύριο λόγο σε «μετάλλια» και «διάσημα»  που απονεμήθηκαν για συμμετοχή  και επίδειξη ανδρείας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Εκτός των άλλων γίνεται αναφορά στις απονομές μεταλλίων σε Πολεμικές Σημαίες όπως και σε  πόλεις και χωριά της Πατρίδος μας, καθώς και για την προσφορά και τις θυσίες τους στον αγώνα για την προάσπιση της Ελευθερίας μας».  

Το βιβλίο θα διατεθεί από το Πολεμικό Μουσείο την ημέρα της παρουσίασης σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.