Γράφει ο Θανάσης Κατσικίδης

Αυτή τη φορά στην ενότητα των συζητήσεων-συνεντεύξεων της σελίδας, παρουσιάζεται ένα άρθρο στο οποίο ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής μόδας John Varvatos μοιράζεται τις σκέψεις του μαζί μας σε κάποιες ερωτήσεις που του θέσαμε. Καλεσμένος του πολυκαταστήματος Attica επί της Πανεπιστημίου, ο κ. Varvatos βρέθηκε εκεί και συνομίλησε με τον κόσμο σχετικά με τη νέα του συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από την επέτειο 50 χρόνων του συγκροτήματος Led Zeppelin.

Ο John Varvatos καταγόμενος από την Κεφαλλονιά, γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ και μεγάλωσε στο Allen Park, ενώ από το 2000 και έκτοτε το όνομα του είναι συνυφασμένο με την ανδρική κομψότητα, τα καλά υφάσματα που συνοδεύουν τα ρούχα του, καθώς και τις ξεχωριστές λεπτομέρειες που κάνουν τα ρούχα του φίνα και πολυαγαπημένα στο ανδρικό κοινό, καθώς και σε μεγάλες προσωπικότητες που τα προτιμούν. Πολυβραβευμένος, συνδυάζοντας πολλές φορές το παλιό με το καινούργιο, αυτή τη φορά τη λατρεία του στη ροκ μουσική τη συνδύασε με την αγάπη του για τη μόδα και παρουσιάζει στο κοινό του αυτή τη τόσο ξεχωριστή συλλογή που μπορείτε να βρείτε και στο κατάστημα Attica.

Ξεκινώντας με πιο απλές ερωτήσεις που σχετίζονται με τη δημιουργία του brand του το 2000, προχωρήσαμε στη συζήτηση σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τους Έλληνες και τη μόδα, καθώς και τι βρισκόταν πίσω από την απόφαση του να σχεδιάσει ρούχα σχετιζόμενα με αυτό το μεγάλο συγκρότημα.

Ερώτηση: Ποια ήταν η έμπνευση σας πίσω από το brand σας;

Απάντηση: Πάθος! Επιθυμώντας με το σθένος μου να κάνω κάτι νέο, διαφορετικό και μοναδικό.

Ερώτηση: Πώς είναι να είσαι σχεδιαστής μόδας ανάμεσα στους γίγαντες της μόδας; Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με τον ανταγωνισμό στον τομέα αυτό.

Απάντηση: Δεν ξέρω, αισθάνομαι τιμή να συγκαταλέγομαι μεταξύ των ισχυρών σχεδιαστών μόδας στον κόσμο και προσπαθώ να σηκώνω τον πήχη κάθε μέρα για να γίνομαι καλύτερος.

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε από μόδα και το πώς να είμαστε καλοντυμένοι;

Απάντηση: Νομίζω ότι οι Έλληνες είναι περήφανοι για το πώς παρουσιάζουν τον εαυτό τους και πως ενδιαφέρονται για το ενδυματολογικό τους στυλ.

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι ο ελληνικός πολιτισμός μπορεί να συνυπάρχει με την κομψότητα και να παράγει ωραία ρούχα;

Απάντηση: Πιστεύω ότι μπορεί.

Ερώτηση: Πείτε μας για τη νέα σας συλλογή και για ποιο λόγο αποφασίσατε να εισαγάγετε στο brand σας το συγκρότημα Led Zeppelin;

Απάντηση: Είναι η επέτειος των 50 χρόνων των Led Zeppelin και ο Jimmy Page και ο Robert Plant από το συγκρότημα μου ζήτησαν να κάνω κάτι μαζί τους, γιατί είναι μεγάλοι οπαδοί (του brand) και είπα ναι και είμαι ενθουσιασμένος γιατί ήμουν πάντα ένας μεγάλος οπαδός των Led Zeppelin.

Ερώτηση: Ποιο είναι το μυστικό της μόδας και τι πρέπει να κοιτάξουμε όταν λαμβάνουμε την απόφαση μας για το τι θα φορέσουμε;

Απάντηση: Νομίζω ότι όλα σχετίζονται με τη δική σας προσωπικότητα. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο μυστικό, το θέμα είναι με το τι εσείς αισθάνεστε καλά και άνετα να φοράτε.

Εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον κ. Varvatos και το πολυκατάστημα Attica για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και την ευκαιρία που παρείχαν στον κόσμο να συναντήσει έναν Έλληνα σχεδιαστή μόδας που καταφέρνει και διακρίνεται σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου τα μεγαθήρια της μόδας δίνουν καθημερινές μάχες για την επικράτηση.