Τι είναι αυτό που πείθει έναν καταναλωτή να πατήσει το “buy button”;

Ποια κρίσιµα ερεθίσµατα λαµβάνει προκειµένου να πάρει µια αγοραστική απόφαση;

Το πρόβληµα στην προσπάθεια απάντησης των παραπάνω ή παρόµοιων ερωτηµάτων είναι ότι το πολυσύνθετο φαινόµενο της Συµπεριφοράς Καταναλωτή µελετάται µονοδιάστατα. Άραγε, είναι ικανή από µόνη της η επιστηµονική θεωρία να εξηγήσει το πώς σκέφτεται ένας καταναλωτής; Από την άλλη, µπορούµε να στηριχθούµε αποκλειστικά στις προσωπικές απόψεις των ανθρώπων της αγοράς;

Για πρώτη φορά επιχειρείται η ουσιαστική σύνδεση της βιβλιογραφίας του µάρκετινγκ και της συµπεριφοράς καταναλωτή µε την εµπειρία της αληθινής αγοράς. 16 υψηλόβαθµα στελέχη µεγάλων εταιρειών και επιχειρηµατίες σχολιάζουν την ακαδηµαϊκή θεωρία µε σκοπό τη ρεαλιστική ανίχνευση των αναγκών ενός καταναλωτή. Αναλύονται σύγχρονες έννοιες του µάρκετινγκ όπως το Νευροµάρκετινγκ και το Ολιστικό µάρκετινγκ.

Στην τελευταία ενότητα υπάρχει ακόµα µία καινοτοµία: η αντιµετώπιση του Πολίτη ως Ψηφιακού Καταναλωτή. Σχολιάζουν σηµαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

Αυτό το βιβλίο θα σε κάνει να δεις την αγορά µε µια άλλη µατιά.

Ο Νίκος Κανέλλος έχει σπουδάσει µαθηµατικά και χρηµατοοικονοµικά σε επίπεδο master. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώµατος από το ΕΜΠ στη γνωστική περιοχή της Οικονοµικής και Στρατηγικής Ανάλυσης της Καινοτοµίας και των Σύγχρονων Τεχνολογιών και  μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοµηχανικής & Ενεργειακής Οικονοµίας της σχολής Χηµικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Συγγραφέας Νίκος Κανέλλος
Σελίδες 156
Διαστάσεις 14 x 21 cm
Εκδοτικός Οίκος Εκδόσεις iWrite
ISBN 978-960-627-188-5

 

https://iwrite.gr/bookstore/telika-pos-skeftetai-enas-katanalotis/

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.