Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ με το βλέμμα στραμμένο σε τέσσερις Πολιτείες-κλειδιά. Τα προγνωστικά αρχίζουν να δείχνουν νίκη Τραμπ, με τον Τζο Μπάιντεν να θέλει ανατροπή σε μία Πολιτεία, για να φτάσει στη νίκη.

Πιο συγκεκριμένα, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακόμα και αυτό, ωστόσο, φαντάζει δύσκολο, καθώς στην Πενσιλβάνια, με την ενσωμάτωση στο 74%, η διαφορά υπέρ του νυν προέδρου των ΗΠΑ είναι μεγάλη (περί τις 700.000 ψήφους), ενώ στις υπόλοιπες Πολιτείες, όπου η διαφορά είναι μικρή, ο Τραμπ φαίνεται να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν αναμένεται να είναι γνωστό… σύντομα. Η καταμέτρηση στο Ουισκόνσιν είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί σήμερα, ωστόσο η διαδικασία σε Νεβάδα, Μίσιγκαν, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα και Πενσιλβάνια αναμένεται να συνεχιστεί και τις επομενες ημέρες.