Επιτυχία σημαίνει να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία και να μαθαίνεις από τις αδυναμίες σου, να τις προσαρμόζεις θετικά κρίνοντας τες κατάλληλα και διαμορφωμένα πάνω σου !
Μια κριτική είναι θετική εάν αποτελεί έναυσμα για αλλαγή. Πάντα θα υπάρχουν κάπου κάποιοι καλύτεροι από εμάς και θα μαθαίνουμε από αυτούς.
Το θέμα είναι να δίνουμε τα κατάλληλα κίνητρα στα άτομα που απαρτίζουν θετικά μια κοινωνία ώστε να προσπαθούν να γίνονται καλύτερα για τους υπόλοιπους και να δίνουν το “σωστό” παράδειγμα!
Έτσι οι κοινωνίες μπορούν να ακολουθήσουν την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για το μέλλον που θα δώσουν και τις αξίες που θα μεταλαμπαδεύσουν στις μεταγενέστερες γενιές.
Στα πλαίσια της συνεργασίας και όχι ενός ανταγωνιστικού status quo.
Σίγουρα δεν μιλάμε για την χώρα μας !
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Πολωνία που γιορτάζει την ανεξαρτησία της έπειτα από το Σοβιετικό Καθεστώς , (11 Νοεμβρίου 1918).
Οι κοινωνίες δημιούργησαν θεσμούς , οι θεσμοί νομοθέτησαν και επηρέασαν την κοινωνία με νόμους και τις απόψεις τους.
Αύριο τα παιδιά μας θα μιλάνε (μακάρι !) για το τέλος της μεταπολίτευσης, αυτό βιώνουν στην πραγματικότητα σήμερα οι Έλληνες.
Μια πολυσύνθετη κοινωνική αντίληψη όπου η κρατική αντίληψη και οι ιδεολογίες εναποθέτει μια σειρά από μη συμβατικούς κανόνες και αποφάσεις οι οποίες στα πλαίσια μια “σταθερής” κοινωνίας … δημιούργησαν αστάθεια !
Ελλάδα 2018. 88η στον κόσμο στον δείκτη οικονομικής ελευθερίας και τελευταία στην Ε.Ε.
86η στην απονομή δικαιοσύνης!
Πρώτη στην δαπάνη για συντάξεις και τελευταία στην Ε.Ε. Για πολιτικές διά -γενεάκης σταθερότητας ( προνόμια για να κανείς οικογένεια κλπ)
Χτίσαμε έναν γερασμένο μέλλον ! Και μάλλον Εμείς όχι …
Οικονομολόγος