Το Flight To Jordan αποτελεί το πρώτο άλμπουμ του πιανίστα Duke Jordan με αποκλειστικά δικές του συνθέσεις. Ο Duke έχει επιλέξει μια πολύ προσεκτική ομάδα μουσικών, στα πρώτα τους βήματα, τον Stanley Turrentine στο τενόρο σαξόφωνο, τον Art Taylor στα ντραμς, τον Dizzy Reece στην τρομπέτα και τον Reggie Workman στο μπάσο.

Το άλμπουμ ανοίγει το ομότιτλο Flight To Jordan το οποίο είναι βασισμένο στη μελωδία του γνωστού spiritual Joshua Fit the Battle Of Jericho, με swinging bop αυτοσχεδιασμο. To StarBite είναι μια  χαλαρωτική “noir” μπαλάντα, με χαρακτηριστικά την απλή και διατονική μελωδία  από την τρομπέτα του Reece και το “ζεστό” σόλο του Turrentine που ηχητικά θυμίζει ένα  κράμα Ben Webster και Paul Desmond.

Εν συνεχεία το Squawkin’ είναι χαρακτηριστικό bebop κομμάτι με  swing αυτοσχεδιασμους ενώ με  το Deacon Joe επανέρχεται το κλίμα της μπαλάντας με πιο blues και πιο σοφιστικέ τρόπο μέσα από τα μελωδικά σόλο των Reece και Turrentine και το “βάθος” που προσφέρει ο Jordan με το πιάνο του . Με το Split Quick επανέρχεται το swing bop με πιο γρήγορο tempo με αρκετά στοιχεία latin στοιχεία. Τέλος το Si Joya είναι ένα ατμοσφαιρικό latin κομμάτι με εξέχον το σόλο του Reece και τους hard bop αυτοσχεδιασμους του Turrentine.

Με το παρόν άλμπουμ ο Jordan απέδειξε το ταλέντο του ως συνθέτης και πιανίστας και εγκαινίασε μια αξιόλογη καριέρα στη jazz σκηνή.