Θεωρώ φτηνό κόλπο το να κερδίζει κάποιος μία θέση στην πολιτική ζωή του τόπου επειδή είναι ηθοποιός και κάνει ένα επάγγελμα που απλώς του επιφέρει μεγαλύτερη δημοσιότητα στο ευρύ κοινό.

Σε συζητήσεις μου με αρκετό κόσμο, οι περισσότεροι παραδέχθηκαν πως η δημοφιλία ενός υποψήφιου υπήρξε ένας από τους λόγους για τον οποίο ψήφισαν το συγκεκριμένο πρόσωπο. Και αναρωτιέμαι, θεωρείς πως ένας άνθρωπος θα είναι ικανός στο Κοινοβούλιο επειδή έχει ωραίους κοιλιακούς; Έχεις δει την καλλιέργεια, την παιδεία του ανθρώπου που ψηφίζεις ώστε να τον εκτιμήσεις κατάλληλα;

Προσωπικά, θεωρώ δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ασχοληθεί με τα κοινά, αν είναι κάτι το οποίο επιθυμεί. Έχω όμως σοβαρές αμφιβολίες για τους πραγματικούς λόγους με τους οποίους ένα ηθοποιός αποφασίζει να λάβει μέρος στις εκλογές και να κατέβει υποψήφιος, όπως και για το αν ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πολλές φορές, θεωρούμε πως επειδή κάποιος είναι διάσημος θα είναι σίγουρα και ικανός να ανέβει στο βήμα της Βουλής. Για ποιο λόγο να αφήσω έξω ανθρώπους οι οποίοι έχουν τα εφόδια και να δώσω βήμα για μία τόσο σοβαρή υπόθεση σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει παίξει απλώς σε κάποιες σειρές στην τηλεόραση και αρέσει στο γυναικείο φύλο;

Δε γνωρίζω, ειλικρινά, με ποιο κριτήριο ψηφίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Έχω ακούσει συνομήλικη κοπέλα με εμένα, να λέει πως ψηφίζει το τάδε πρόσωπο γιατί είναι εμφανίσιμο!

Πολλές φορές, έχω την εντύπωση πως τα κριτήριά μου είναι εντελώς ανυπόστατα, εντελώς αβάσιμα. Και το ακόμα πιο λυπηρό, είναι πως τις πολιτικές επιλογές των άλλων, συνήθως τις πληρώνουν εκείνοι που δεν τις επέλεξαν..