Γράφει η Ανιέζα Μεχμέτι

Οι θερινοί κινηματογράφοι άνοιξαν τις πόρτες τους και μας περιμένουν!

Με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εμβολιάζεται και ο περιορισμός της διασποράς του ιού να επιτυγχάνεται χάρη στα self test, η επιστροφή στην πραγματικότητα δεν φαντάζει πλέον μόνο ένα όνειρο. Ήδη η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην σταδιακή και ολοκληρωτική άρση των περιοριστικών μέτρων, με τους πολίτες της χώρας να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα. Αγαπημένες συνήθειες του παρελθόντος -συγκεκριμένα 1,5 χρόνου πριν- που είχαν “παγώσει” λόγω της πανδημίας, πλέον μπορούν να πραγματοποιηθούν ξανά. Έτσι μπορούμε να παρακολουθήσουμε μία ταινία της αρεσκείας μας έξω από το σπίτι. Γιατί ωραία και βολικά είναι να δεις μία ταινία στον καναπέ σου, όποτε θέλεις και χωρίς να μετακινείσαι, αλλά η αίσθηση που σου αφήνει η  μεγάλη οθόνη είναι εντελώς διαφορετική.

Παρακάτω ακολουθούν προτάσεις ταινιών που παίζονται στους κινηματογράφους για τις ημέρες 27 Μαίου έως 2 Ιουνίου. Φυσικά, παίζονται και άλλες ταινίες. Αρκεί να ψάξετε το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου που θέλετε και να επιλέξετε την ταινία που σας ευχαριστεί.

1) Η Χώρα των Νομάδων (Nomadland), 2020

Σκηνοθεσία και Σενάριο: Chloe Zhao

Πρωταγωνιστές: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May

Μία ταινία που κατάφερε να ξεχωρίσει στα φετινά βραβεία Όσκαρ, αφού μεταξύ άλλων κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο “Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century” της Jessica Bruder και αποθανατίζει την απόφαση της Φερν, μίας γυναίκας 60 ετών να “πάρει τους δρόμους” για μία άλλη ζωή, ύστερα από τον θάνατο του συζύγου της και την ανεργία που την χτύπησε, όταν το εργοστάσιο, που δούλευε για πολλά χρόνια, έκλεισε. Η ταινία παρουσιάζει τη νομαδική ζωή, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που δεν έχουν μία μόνιμη κατοικία αλλά και το παρελθόν τους που τους κυνηγά.

2) Έντιμος κλέφτης (Honest Thief), 2020

Σκηνοθεσία:Mark Williams

Σενάριο:Mark Williams, Steve Allrich

Πρωταγωνιστές: Liam NeesonKate WalshJai Courtney

Η δύναμη του έρωτα είναι τόσο ισχυρή, που ωθεί τον Τομ, έναν διαβόητο ληστή, να θέλει να παραδοθεί στο FBI και να ξεκινήσει μία νέα ζωή για τα μάτια και την καρδιά της καλής του Άννι. Όταν, όμως ο Τομ μαθαίνει πως οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αποφασίζει να αλλάξει τη φήμη του επιχειρώντας να αποκαλύψει τις ενέργειες των εχθρών του. Το οξύμωρο σχήμα που υπάρχει στον τίτλο της ταινίας προμηνύει  πως ένας άνθρωπος που έχει πάρει τον λάθος δρόμο, μπορεί να είναι πιο σωστός και ηθικός από αυτούς που η πλειοψηφία της κοινωνίας χαρακτηρίζει ηθικούς και νομοταγείς.

3) Supernova, 2020

Σκηνοθεσία και Σενάριο: Harry Macqueen

Πρωταγωνιστές: Colin FirthStanley TucciPippa Haywood

Μία ρομαντική ταινία που σίγουρα θα αγγίξει τις καρδιές μας, αφού αποδεικνύει πως αν πραγματικά αγαπάς κάποιον θα έκανες τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος. Αυτό πράττει και ο Σαμ, όταν ο σύντροφός του επί τριάντα χρόνια Τάσκερ διαγνώστηκε με άνοια σε πρώιμο στάδιο. Έτσι το ζευγάρι αποφασίζει να πραγματοποιήσει ένα τελευταίο ταξίδι, προκειμένου ο Τάσκερ να συναντήσει ξανά φίλους και συγγενείς πριν τους ξεχάσει.

 

Πηγές: viva.gr και IMDb.com