Γράφει ο Άγγελος Νταϊλιάνης

«Τελικά πως σκέφτεται ένας καταναλωτής;», το βιβλίο του Δρ. Νίκου Κανέλλου σε συνεργασία με φοιτητές του από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίουκαι το οποίο εκδίδεται από την iWriteσυμμετέχει ανάμεσα σε άλλα βιβλία σε διαγωνισμό της Public. Ειδικότερα, τα Βραβεία Βιβλίου της γνωστής αλυσίδας Public, του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου της Ελλάδος, διεξάγονται για 8η συνεχή χρονιά με σκοπό την ανάδειξη των αγαπημένων φετινών ανά κατηγορία βιβλίων από το ευρύ κοινό. Εν συνεχεία, το συγκεκριμένο βιβλίο εντάσσεται στην κατηγορία non-fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία) και πραγματεύεται ένα διαρκές και ιδιαίτερα έντονο ερώτημα το οποίο ταλανίζει τον επιχειρηματικό κόσμο:

Τι είναι αυτό που πείθει έναν καταναλωτή να πατήσει το «buy button»;

Ή διαφορετικά:

«Ποια κρίσιμα ερεθίσματα λαμβάνει προκειμένου να πάρει μια αγοραστική απόφαση;»

Αυτό το βιβλίο θα σε κάνει να δεις την αγορά με μια άλλη ματιά, επειδή για 1η φορά επιχειρείται η ουσιαστική σύνδεση της βιβλιογραφίας του Μάρκετινγκ και της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή, με την εμπειρία της αληθινής αγοράς. 16 υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών και επιχειρηματίες σχολιάζουν την ακαδημαϊκή θεωρεία με σκοπό τη ρεαλιστική ανίχνευση των αναγκών ενός καταναλωτή. Αναλύονται σύγχρονες έννοιες του Μάρκετινγκ όπως το Νευρομάρκετινγκ και το Ολιστικό Μάρκετινγκ.

Το συγκεκριμένο βιβλίο προλογίζει ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογία.

Στην τελευταία ενότητα υπάρχει ακόμα μία καινοτομία: η αντιμετώπιση του Πολίτη ως Ψηφιακού Καταναλωτή. Σχολιάζουν σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Νίκος Κανέλλος: «Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι οι θεωρίες και οι αναλύσεις κάποτε τελειώνουν, εκείνο που μένει όμως είναι οι άνθρωποι»

Γι’ αυτό, έχει αποφασίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή της κυκλοφορίας του βιβλίου, να διαθέσει όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις του σε κοινωφελείς σκοπούς!

Μπορείτε να το ψηφίσετε εδώ:https://www.publicbookawards.gr/2021/vote2021.php?auto=1&CatID=3&id=894&fbclid=IwAR0bHYOshd1qfwhFdlFyrPl42Xv3EoJJG2OhZN9V-wyhWGQG00I2dr9pfoE

Και φυσικά μην ξεχάσετε να το αγοράσετε, ενισχύοντας καθ’ αυτόν τον τρόπο την φιλότιμη προσπάθειά του να στηρίξει δομές οι οποίες χρειάζονται οικονομική βοήθεια, όπως η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου και η Μουσικοκινητική Ειδική Αγωγή για ΑμεΑ στον Ταύρο!